Aanbevolen

- door de leden van de leesclub:

- door bezoekers van deze website:

 

 

Aanbevolen door de leden van de leesclub:


Brouwers, Jeroen - Datumloze dagen (een prachtig boek over het verlies van zijn zoon)
Claudel, Philippe - Het kleine meisje van mijnheer Linh (aangrijpend verhaal met een verrassend einde)
Coe, Jonathan - De regen voor hij valt (raamvertelling aan de hand van een 15-tal foto's; heel mooi verhaal)
Enquist, Per Olov - Het bezoek van de lijfarts
Faulks, Sebastian - Charlotte Gray
Garcin, Jérôme - Olivier (F) (prachtig boek volgens Doris)
Gavalda, Anna - Samen ben je minder alleen
Haasse, Hella - Heren van de thee
Haddon, Marc - Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht (over een jongen die aan autisme lijdt)
Hosseini, Khaled - De Vliegeraar
Hosseini, Khaled - Duizend schitterende zonnen
Koch, Herman - Het diner
Koch, Herman - Zomerhuis met zwembad (nvdr: staat op de longlists voor Libris en Goudenboekenuil 2012)
Maraï, Sandor - Kentering van een huwelijk
McEwan, Ian - Aan Chesil Beach
Mukherjee, Siddharta - De keizer aller ziektes
Harry Mulisch - De aanslag ((her)lezen door Lucie in januari 2012: een boeiend, aangrijpend en beklijvend boek; een echte aanrader!)
Murakami, Haruki - Ten zuiden van de grens
Sigurðsson, Sigurjón Birgir - Blauwvos
Vander Heijden, A.F.TH. - Tonio (gelezen door Lucie in februari 2012: een buitengewoon mooi boek; inhoudelijk uiteraard verschrikkelijk maar op gebied van stijl is het een heel mooi boek)
Van der Zijl, Annejet - Sonny Boy
Van Reybrouck, David - Congo
Vargas Lliosa, Mario - Het ongrijpbare meisje
Vereecken, Kathleen - Ik denk dat het liefde was (historische roman; eigenlijk voor adolesenten maar kan gerust ook door volwassenen worden gelezen. Het is een cross-over-roman, om het in vaktermen uit te drukken: grensoverschrijdend qua doelpubliek en standpunt).Aanleiding tot dit boek was het feit dat J.J. Rousseau, die notabene een boek over opvoeding schreef:"Emile, ou de l'éducation" zijn vijf kinderen bij de geboorte naar een vondelingengesticht bracht)

 

 

Aanbevolen door bezoekers van deze website:

Murakami, Haruki - IQ84 (boek een, boek twee en boek drie) (door Erwin D'hont)

Saramago, José - Alle boeken van deze auteur (door Luc Mouton)

Giordano, Paolo - De eenzaamheid van de priemgetallen (door Chris Van Herreweghe)

Larsson, Stieg - De vrouw die met vuur speelde (door Chris Van Herreweghe)

Larsson, Stieg - Gerechtigheid (door Chris Van Herreweghe)

Dehaene, Trees - Ruimte voor het onverwachte (door Marleen Auman)

Barcelo, Elia - Bal masqué (door Linda De Clercq)

McInerney, Jay - Het goede leven (door Linda De Clercq)

Zeh, Juli - Vrije val (door Veerle Baeten)

Veronesi, Sandra - Kalme Chaos (door Nathalie Van Landeghem)

Adler-Olsen, Jussi - Serie Q - Een spannende detective-serie uit Denemarken; wordt qua spanning vergeleken met de Millenium-trilogie van Stieg Larsson: er zijn vier boekdelen (door Mieke en Ellen De Keyser)

Sommigen vestigen er mijn aandacht op dat de zomer van het spannende boek is aangebroken en geven mij de auteurs door van wie zij deze zomer van 2011 zeker boeken zullen lezen: Pieter Aspe (Erewoord en Postscriptum), Patrick Debruyn (Vermist), Bart Debbaut (De faceboekmoorden), Luc Deflo (Prooi) en Piet Baete (Verzwijg mij niet). Sarah Selleslags schrijft mij: "Ik kan de thrillerfanaten alle boeken van Pieter Aspe, Luc Deflo, Piet Baete en Patrick De Bruyn aanbevelen. Allemaal schrijvers van eigen bodem (beetje chauvinisme kan geen kwaad). Ik heb van deze auteurs alle boeken en wacht steeds vol ongeduld tot ze een nieuw boek uitgeven". Bedankt, Sarah! De thrillerliefhebbers onder onze lezers en lezeressen, bezoekers van deze site, zullen deze aanbevelingen zeker waarderen.

Joris Van de Velde laat weten dat hij tijdens zijn vakantie heel erg heeft genoten van de volgende boeken: Arnon Grunberg: Huid en haar; Yves Petry, De maagd Marino; Jonathan Franzen, Correcties en Erwin Mortier, Godenslaap. De lectuur van deze boeken wordt ten zeerste aanbevolen. Onthouden dus: bedankt Joris!

Kirsten Oppalfens raadt ons, via mail, het boek "Loterij" aan van Patricia Wood. Het boek leest als een trein, je hebt het in 1, 2, 3 uit maar het verhaal blijft je wel je leven lang bij schrijft Kirsten. Ze heeft het al aan veel mensen uitgeleend en al die lezers zeggen dat iedereen dat boek zou moeten gelezen hebben! Noteer dus alvast deze titel! Bedankt Kirsten.

Saskia Bafort en Robbe Vergauwen laten ons weten dat wij zeker de trilogie van Susan Collins moeten lezen, met name 1. De Hongerspelen; 2. De Vlammen en 3. De spotgaai. Het is super verslavende lectuur. Jullie zijn gewaarschuwd! Bedankt Saskia en Robbe!

Kirsten Oppalfens laat mij via Facebook weten dat de boeken van Harlan Coben echte pageturners zijn waardoor je vaak enkele uren nachtrust tekortkomt. De boeken "Houvast" en "De verzoeking" zullen u ongetwijfeld wakker houden tot de laatste bladzijde. Bedankt Kirsten!

Anne-Lore Van Geele stuurt ons een mailtje om het boek "Meneer Kalaï, geschiedenis van een schijnbeweging" van Sami Kalaï aan te bevelen. Meneer Kalaï is een bloedernstige maar hilarische aanklacht tegen een al te star denken dat heerst telkens een bedrieglijke eenvoud zichzelf heeft uitgeroepen tot norm. Met name het instituut psychiatrie krijgt er in deze roman duchtig van langs. Hartelijk dank Anne-Lore. De titel staat op ons leeslijstje.

Erwin D'hont stuurt ons zijn recensie van het boek "Een goede raad" van J.K. Rowling. Hierna leest u wat Erwin vindt van het eerste boek voor volwassenen van de succesvolle auteur van Harry Potter: "Moeilijk begin (vele namen/families uit de dorpsgemeenschap!), verhaal komt traag op gang. Maar eenmaal dat je iedereen kunt situeren is het plezant lezen. Cynisch, best geheimzinnig, met de nodige onderhuidse humor, pittig en filmisch geschreven (ik las dat het wordt verfilmd). Ik kende JK.Rowling/Harry Potter alleen van de films maar haar "eerste roman voor volwassenen" mag er best zijn!" Bedankt Erwin!

Sarah Selleslags stuurt ons een mail met enkele leestips: "Voor ik ga slapen" van S.J. Watson: Een vlot leesbaar boek met een eenvoudige verhaallijn. Maar toch boet het boek niet in aan spanning. Je wil echt wel weten hoe de vork in de steel zit.
 
"Vroeger was er later" van Vera Maynissen: Een vlot geschreven boek dat je tot denken aanzet. Hoe zullen wij later verzorgd worden (in een rusthuis?)/ behandeld worden door onze kinderen? Hoe ga je om met dit verlies aan vrijheid? Waarom worden oude mensen (soms ten onrechte) bepamperd?
 
"Cold Case 0212" van Bart Debbaut: Een niet zo bekende Vlaamse thrillerauteur, maar van mij mag hij gerust naast Aspe en Deflo staan. Het is een goed geschreven boek. Je zit meteen in het verhaal en je komt pas op het einde (derde laatste hoofdstuk) alles te weten. Tof!
 

Erwin D'hont deelt ons mee wat in zijn vakantiekoffer zat: "2017" van Rudy Soetewey die voor dit boek in 2011 de Hercule Poirotprijs ontving; spannend en vlot geschreven maar ongeloofwaardig slot...
"De Pruimelaarstraat van Louis Van Dievel: een blijvende openbaring nadat Erwin eerder z'n recent verschenen "Het Gewemel" had gelezen... Erwin lees nu Khaled Hosseini "En uit de bergen kwam de echo" en vindt het mooi!

Mireille Albrecht raadt ons ten zeerste "Het Rosie Project" van Graeme Simsion aan. Het boek gaat over een man met het syndroom van Asperger; een goed en leuk boek.

Sarah Selleslags, een trouwe bezoeker van deze site, stuurde mij het lijstje van de boeken die zij in 2014 las. Ik geef het jullie graag ter info.

*Vergeet mij niet (Anja Feliers)
*En uit de bergen kwam de echo (Khaled Hosseini)
*Vele hemels boven de zevende (Griet Op de Beeck)
*Het jansussyndroom (Aspe)
*Niets is ooit (Toni Coppers)
*Iris was haar naam (Toni Coppers)
*Pijn³ (Aspe)
*Engel (Toni Coppers)
*De geheime tuin( Toni Coppers)
*Als alles duister wordt (Hilde Vandermeeren)
*De lachende eland (Sten Treland)
*De boekendief (Markus Zusak)
*Charly (Patrick De Bruyn)
*Zigeunerbloed (Belinda Aebi)
*Genadeloos (Deflo)
*Buren (Patrick De Bruyn)
*Dood water (Toni Coppers)
*Vergeef me (Anja Feliers)
*De toeschouwers (Hilde Vandermeeren)

 

Erwin D'hont liet mij weten welke boeken hem zijn bijgebleven (uit de hele stapel boeken die hij tijdens de vakantiemaanden van 2016 las):
- "De kathedraal van de zee" van Ildefonso Falcones: een historische (én monumentale) roman over het Barcelona begin 14de eeuw. Het boek leest als een trein...
- "Jij bent het kwaad", "De wortels van het kwaad" en "Het kwaad vergeet niet", een trilogie van Roberto Costantini of zoals in Knack Focus in 2014 stond: "Stieg Larsson in het kwadraat": inderdaad, spannend & vernuftig én met een goed tijdsbeeld van het koloniale Libië...


 

 


 

 

 

 

 

 

HOME