Activiteiten

 

- op 10-11 en 12 juni 2016 gaan wij opnieuw naar Den Haag, Delft en Scheveningen. Deze uitstap wordt hernomen omdat twee leden vorig jaar niet konden deelnemen.

- op 12 en 13 juni 2015 gaan wij naar Den Haag en Delft.

- van 13 tot 15 juni 2014 verbleven wij in Parijs voor ons jaarlijks weekend. Ons doel was deze keer Versailles. Wij logeerden in hotel La Résidence du Berry (http://www.hotel-berry.com/). Dit hotel is een echte aanrader, zowel inzake ontvangst, netheid en comfort in de kamers en ontbijt.

 

- op zondag 8 juni 2014 brachten wij een bezoek aan het Red Star Line-museum in Antwerpen. Het werd een boeiende en leerrijke ervaring. Een bezoek aan dit museum is een echte aanrader.

- op dinsdag 22 oktober 2013 ontving onze leesclub mevrouw Vera Marynissen, auteur van het boek "Vroeger was er later". Het werd een boeiende middag met een levendig debat over de rusthuisproblematiek. Mevrouw Marynissen bracht eerst een monoloog geschreven vanuit het standpunt van dochter Eva uit het bovenvermelde boek. Uit het daaropvolgende debat bleek dat de rusthuisproblemen heel actueel zijn. Iedereen heeft wel een familielid of kent iemand die in een rusthuis verblijft. De ervaringen met een rusthuis worden even vaak positief als negatief weergegeven. Het is een debat dat ver van afgesloten is.

 

- op 3, 4 en 5 mei 2013 vond het jaarlijks weekend van onze leesclub plaats. Door omstandigheden konden een paar leden jammer genoeg niet mee op uitstap. Oorspronkelijk hadden wij voorzien om de tuinen van Zuid-Oost Engeland te gaan bezoeken maar door gebrek aan belangstelling heeft de reisorganisator de reis afgelast. Wij zijn dus op zoek gegaan naar een alternatief en waar konden wij beter zijn dan in Libin, op 10 km van het boekendorp Redu.

Lina had voor een heel leuk hotel gezorgd: Hotel Les Roses in Libin: http://www.lesroses.be/. Dit hotel is een echte aanrader: het eten is er ongelooflijk lekker, de kamers zijn heel netjes en het personeel is heel vriendelijk. Het hotel is ook goed gelegen om als uitvalsbasis te dienen voor diverse uitstapjes in de omgeving.

Wij vertrokken dus vrijdag 3 mei 2013 in de loop van de voormiddag en alvorens naar het hotel te rijden, stopten wij in Lavaux Sainte Anne om het kasteel te bezoeken: http://www.chateau-lavaux.com/. Het kasteel is heel mooi gerestaureerd; verschillende zalen zijn gewijd aan het leven op het platteland tijdens de verschillende seizoenen en aan de jacht. In de kelders van het kasteel is te zien hoe er vroeger werd geleefd, gekookt, gebakken, gewassen, geteeld…. Dit bezoek was alvast een heel geslaagde opener van ons weekend.

Op zaterdag 4 mei 2013 vertrokken wij na het ontbijt richting Redu, het beroemde boekendorp. Hoewel wij aanvankelijk dachten er een paar uurtjes te verblijven en dan naar Orval te rijden zijn wij uiteindelijk de hele dag in Redu gebleven. Al die boekenwinkeltjes lieten ons, als leden van een leesclub natuurlijk niet los, maar ook het boetiekje van Cathérine bleek een echte trekpleister.

Op zondag 5 mei 2013 brachten wij een bezoek aan St. Hubert en aan de beroemde basiliek. Vandaar reden wij naar Fourneau St. Michel met de bedoeling het Musée du Fer, het Musée de Plein Air en het Musée P.J. Redouté te bezoeken maar uitgerekend dan waren er in de drie musea restauratiewerken aan de gang. Wij namen ons voor ooit eens terug te komen want die musea leken ons wel de moeite waard.

Er was daar slechts één drankgelegenheid en, ik geef het toe, het was met enig wantrouwen dat wij er binnen stapten. Onze vrees was echter absoluut ongegrond. Het is een fantastisch adres: wij hebben er lekker gegeten; het was er heel netjes en eens te meer was de bediening heel vriendelijk (wat van de boekhandelaars in Redu niet kan worden gezegd). Cafetaria Al Pèle is dus echt een adresje om te onthouden:  http://www.alpele.be/

De lunch in Al Pèle was de perfecte afsluiter voor dit zonnig, gezellig en ontspannend weekend in Libin en omgeving.

 

- onze zusterleesclub Hypathia organiseerde op dinsdag 20 november 2012 een ontmoeting met Belinda Aebi, auteur van Het Containermeisje. Dit boek werd door Hypathia gelezen en besproken. Uw webmaster was bij deze ontmoeting aanwezig en maakte kennis met een gedreven en passionele schrijfster. Het boek Het Containermeisje werd gunstig onthaald en kreeg 4 sterren op de website Crimezone.nl. Het is het vierde boek van deze schrijfster, na Swiss Made (biografie van haar vader), Dubbelspel en Het Geluid van de Stilte, allebei thrillers. Een vierde boek staat op stapel; het verschijnt in februari en kreeg als titel Darkroom. Een boek om vast en zeker naar uit te kijken.

 

- op 14, 15 en 16 september 2012 trokken wij met de leesclub naar Parijs. Net zoals vorig jaar logeerden wij in het hotel Du Nord – Le Pari Vélo
47, rue Albert Thomas 75010 Paris. Wij kunnen jullie dit klein maar leuk hotelletje heel erg aanbevelen.

Vrijdag 14 september 2012: Na onze bagage in het hotel te hebben gedeponeerd namen wij de metro richting Montmartre om daar in de buurt eerst een eetgelegenheid te vinden; het was intussen immers al  13 uur. Wij lunchten in de Fuxia, 25, rue des Martyrs  75009 Paris (http://www.fuxia.fr/). Het eten was er lekker en de bediening verliep vlot en was vriendelijk.

Vandaar wandelden wij naar Montmartre en naar Le Sacré Coeur. De moedigen namen de trappen, de minder moedigen namen de "funiculaire de Montmartre" (de kabeltrein van Montmartre): er was behoorlijk wat animatie op het plein voor de Sacré Coeur; niet alleen speelden een paar muzikanten vrolijke deuntjes, er waren ook dansers en een circusacrobaat die zijn kunstjes op een stenen platform en aan een lantaarnpaal tentoonspreidde. In de Sacré Coeur zelf was een eredienst aan de gang die werd opgeluisterd door een nonnenkoor; dit was toch wel heel speciaal. Via de Place du Tertre, het beroemde pleintje waar je talrijke kunstenaars aan het werk kunt zien, wandelden wij naar het kerkhof van Montmartre. Daar liggen onder meer Dalida, François Truffaut, Heinrich Heine, Hector Berlioz en Degas begraven. Intussen was het 17 uur geworden; wij keerden dus terug naar het hotel en na de bagage in onze kamer te hebben geplaatst namen wij opnieuw de metro om naar het restaurant te gaan voor het avondeten: Le Fumoir (http://lefumoir.com/splash/)

Zaterdag 15 september 2012: Na het ontbijt namen wij de metro richting Musée d'Orsay; wij hadden onze tickets vooraf gekocht om niet in de rij te moeten staan. Hoewel dat weekend "les journées du Patrimoine" plaatsvonden, viel het al bij al toch mee met de drukte. Dit museum, gelegen langs de Seine, is gehuisvest in een prachtig stationsgebouw uit 1900 en staat bekend om de beroemde collectie uit de tijd van Franse (post)impressionisten, zoals Monet, Renoir, Degas, Manet, Rodin en Cézanne. Uiteraard konden wij niet alles zien, daarvoor was de tijd te kort.  

En toen was het uiteraard tijd om iets te eten. Wij lunchten in café de l'Empire: http://www.qype.fr/place/1489077-Cafe-de-lempire-Paris; ook deze keer hadden wij een goede keuze gemaakt; onze intuïtie liet ons niet in de steek. Eens te meer hebben wij lekker gegeten in een aantrekkelijk kader. Ook de bediening verliep vlot en hoffelijk.

Na de lunch zochten wij de rue du Bac op; deze straat is vooral bekend voor La Chapelle de la médaille miraculeuse; eigenlijk is deze kapel een bedevaartsoord. In de kapel zelf was er heel veel volk aanwezig. In de rue du Bac zijn ook heel leuke winkeltjes. Nadien wandelden wij naar de Jardin des Tuileries; daarvoor dienden wij La Passerelle de Solferino over te steken. Liefdeskoppeltjes van over de hele wereld komen naar deze brug om een hangslot aan de omheining van deze brug vast te maken, als teken van hun liefde. De sleuteltjes worden in de rivier gegooid.

In Le Jardin des Tuileries verpoosden wij even op het terras van le café Renard om dan de metro richting hotel te nemen. Zoals vorig jaar gingen wij op zaterdagavond eten in Le Procope: http://www.procope.com/ Het eten was lekker en de bediening vriendelijk maar toch moesten wij op de hoede zijn voor die gehaaide ober die de toeristen van alles en nog wat zou aansmeren. Gelukkig lieten wij ons niet doen.

Zondag 16 september 2012: Wij lieten onze valiezen achter in het hotel en namen de metro naar de Place Monge; een aantrekkelijke markt die ons deed denken aan de Provence; geuren, kleuren en smaken in al zijn facetten. Het was er leuk vertoeven. Vandaar wandelden wij naar de rue Mouffetard, een van de oudste en meest pittoreske straten van Parijs met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.  De huizen zijn gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw. Ze zijn vaak mooi gedecoreerd en sommige panden hebben nog de oude uithangborden.  Aan het nummer 122 is een heel mooi bas reliëf te zien;  op de gevel van het nummer 134 zijn originele en knappe muurschilderingen aangebracht. Er zijn veel leuke winkeltjes in die straat en de sfeer was er heel aangenaam met veel animatie, straatzangers en -dansers met de klassieke oude Franse chansons die door de omstanders worden meegezonden.

Vandaar ging het richting Musée Jacquemart-André. Dit museum is een voormalig "hôtel particulier" (stadspaleis) in Parijs. De collectie werd bijeengebracht door de privé-verzamelaars Edouard André en zijn echtgenote Nélie Jacquemart. Dit museum is verrassend dankzij een unieke combinatie tussen architectuur, inrichting en kunstcollecties.

Wat het ook weze, het is in elk geval heel heel mooi en absoluut de moeite om te zien. Bovendien hadden wij geluk met de tijdelijke tentoonstelling Canaletto-Guardi die pas op 14 september was geopend. Na dit bezoek namen wij de metro richting pont d'Alma. Vlakbij de pont d'Alma staat een beeld dat de Vrijheidsvlam voorstelt. Het wordt echter ook aangewend als herdenking aan prinses Diana die in de tunnel onder deze brug door een ongeval om het leven kwam.

 Ook deze keer liet onze culinaire speurneus ons niet in de steek. Het café George V bleek een uitstekende keuze te zijn voor de lunch: http://www.cafe-georgev.fr/w/restaurant/home.php

Tot slot vatten wij onze laatste activiteit aan; een tochtje met de bâteau mouche op de Seine. Onder een stralende zon maakten wij kennis met Parijs vanop de Seine. Via de hiernavolgende link kunnen jullie nog eens het traject overschouwen.

Na ons boottochtje gingen wij in het hotel onze bagage ophalen, namen wij de metro richting Paris-Nord voor de trein naar Brussel.
Zo kwam er, te vlug, een einde aan onze jaarlijkse uitstap.


- op 1 en 2 juni 2012 gingen wij met markant regio Aalst op uitstap naar het Ruhr-gebied. Het werd een bijzonder leerrijke, boeiende en leuke uitstap. Wij bezochten achereenvolgens Duisburg, Oberhausen en Essen.

 

- in februari 2012 gingen wij naar de film Les Intouchables. Wij hebben ervan genoten! Het is een heel leuk film, vaak hilarisch en even vaak ontroerend. Een niet te missen film!

 

- Op 24 januari 2012 woonden een paar leden van de leesclub een voorstelling bij van theater Walpurgis. BDE (Bijna-doodervaring) van Muziektheater Walpurgis werd gebracht op tekst van Jeroen Brouwers. U kunt hier het verslag lezen.
Meer over Walpurgis verneemt u via deze link: http://www.walpurgis.be

 

- poppyOnder het thema "poppy" vertrokken wij op 11 november 2011 voor een daguitstap naar Ieper en Poperinge. Na de Poppy-parade te hebben bijgewoond, op het grote scherm dat op de markt stond opgesteld naar de herdenkingsplechtigheid te hebben gekeken en na een koffie in Taverne Vivaldi gingen wij lunchen in restaurant Regina. Het bijwonen van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog was een unieke ervaring en wij waren blij dit live mee te maken. Wij maakten nog een korte wandeling over de Markt en reden dan naar Poperinge waar wij een bezoek brachten aan Talbot-house. http://www.talbothouse.be/nl/ . Dit huis lag tijdens de Eerste Wereldoorlog een paar kilometer achter de Ieperse frontstreek en stelde de soldaten in de gelegenheid een paar dagen tot rust te komen ver van het krijgsgewoel. Wij hadden ook heel graag het Marguerite Yourcenar-museum in St. Jans Cappel bezocht maar jammer genoeg was het museum die dag gesloten. http://museeyourcenar.chez.com/accueil_073.htm Wij houden het evenwel in gedachten voor een volgende uitstap.

 

- Op 17, 18 en 19 juni 2011 gingen wij op weekend naar Parijs. Dit korte verslag is bedoeld als geheugensteuntje.

Onder het motto "Literatuur, cultuur, natuur en uiteraard ook gastronomie" vertrokken wij vrijdagochtend 17 juni 2011 met de TGV naar Parijs.

Wij logeerden in een leuk hotelletje, vlakbij het metrostation Jacques Bonsergent; het hotel is opgenomen le Guide du Routard 2011.

http://www.hoteldunord-leparivelo.com/

Vrijdag 17 juni bezochten wij achtereenvolgens l'Eglise Saint-Etienne-du-Mont, gelegen op de Montagne Sainte-Geneviève in het Vde arrondissement; het Panthéon, waar wij in de Crypte uitgebreid de tijd namen om de graven van historische personages te bezoeken, le Jardin du Luxembourg en l'église Saint-Sulpice. Voor de kerk was er een antiekmarkt en daar botsten wij op Cathérine Deneuve die in een appartement in de buurt woont volgens een marktkramer. Vandaar gingen wij naar les Galeries Lafayette. Na een bezoek aan het dakterras en een koffietje keerden wij terug naar het hotel.

Vrijdagavond aten wij in Le Procope; een historische gelegenheid in St. Germain-des-Prés; het oudste café van Parijs en bovendien een goed restaurant: http://www.procope.com/

 

Zaterdag 18 juni wandelden wij via la Place de la République naar de Place des Vosges; na een wandeling in het park, deden wij een wandeling onder "les arcades", wij bezochten het huis van Victor Hugo, dat een museum is, en verkenden les jardins de l'hôtel de Sully met het beroemde kunstwerk "een mol in de Marais" (http://www.visites-guidees.net/article-une-taupe-dans-le-marais-71673279.html). Na een wandeling in de Marais, lunchten wij in Le Petit Thai waarna wij naar l'Eclaireur gingen om de kunstwerken van de Belgische kunstenaar Arne Quinze te bezichtigen. Vervolgens was het musée Carnavalet aan de beurt. Op het einde van ons bezoek werden wij aangemaand het museum zo snel als mogelijk te verlaten; er was een verdacht pak gesignaleerd en er was daar heel wat politie aanwezig om de mensen uit de buurt te houden. Na een koffie op een terras gingen wij terug naar het hotel om ons klaar te maken voor het avondeten.

Zaterdagavond dineerden wij in La Gauloise; een traditioneel restaurant; het eten was er heel lekker.

http://www.restovisio.com/restaurant/la-gauloise-236.htm

en voor wie er maar niet genoeg kan van krijgen: op deze link staat de tekst van het liedje van Edith Piaf dat op de website van La Gauloise wordt gezongen:

http://www.frmusique.ru/texts/p/piaf_edith/monmanegeamoi.htm

 

Op zondag 19 juni wandelden wij via het Hôtel National des Invalides naar le Musée Rodin. Twee uur om dit museum te bezoeken was uiteraard veel te kort; een tweede bezoek is echt nodig. Via de Assemblée Nationale wandelden wij naar la Place de la Concorde en gingen wij even binnen in de Jardin des Tuileries. Na een lunch in L'Impérial en een bezoekje aan le salon de thé Angelina in de rue de Rivoli (maar de macarontjes waren helaas niet voor onze mondjes) (versta: onze geldbeugel) wandelden wij via la Place des Piramides met het standbeeld van Jeanne d'Arc terug naar ons hotel want om halfvijf moesten wij in la Gare du Nord zijn voor de TGV richting Brussel. Een beetje moe maar uiterst tevreden reden wij huiswaarts.

Wij zijn Doris heel dankbaar voor de voorbereiding en de organisatie van en voor het gidsen tijdens deze reis.

 

- 13 mei 2011: De laatste vergadering van het werkjaar 2010-2011 vond plaats te Heist bij Maria. Wij sloten het jaar af met een etentje in het restaurant Bristol op de Zeedijk in Heist.

 

restaurant in Heist

 

 

 

 

 

 

 

 

- Op 10 februari 2011 kwam in de bibliotheek in Evergem Martine Kouwenhoven spreken. Het thema van de lezing was: "Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk". Die avond werd het thema van de lezende vrouw in de kunst behandeld. Deze activiteit werd georganiseerd door markant regio.

 

- paasvakantie 2011: Enkele leden van de leesclub gingen kijken naar The King's Speech en vonden het een heel mooie film; het probleem van het stotteren wordt heel goed weergegeven en de hoofdrolspeler vertolkt op een indrukwekkende wijze de rol van een stotteraar.

 

- einde maart 2011: enkele leden gingen kijken naar Tous les Soleils van Philippe Claudel. Zij vonden het een ontzettend leuke film, een film waar je echt blij van wordt. De film wordt echt aanbevolen.

 

 

 

- november 2010: wij gingen allen kijken naar Des hommes et des dieux en waren het erover eens dat het een indrukwekkende, beklijvende, prachtige film is. Zowel inzake beelden, muziek, scenario als acteertalent is dit een van de mooiste films die wij de voorbije jaren hebben gezien. Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. De film brengt het aangrijpende verhaal van een trappistengemeenschap in het Algerijnse Tibbirine. De monniken haalden in 1996 het wereldnieuws toen zeven van hen door een gewapend commando werden ontvoerd en op gruwelijke wijze werden vermoord.

 

- 2 oktober 2010: Dwaallichtwandeling in Antwerpen:

Plaats van afspraak was het Letterenhuis in de Minderbroedersstraat. Na een korte kennismaking met onze gids en een verkenning van de tentoonstellingsruimte in het Letterenhuis vatten wij onze wandeling aan.

De Dwaallichtwandeling bestaat uit een acht haltes met citaten, plaatsen die een bijzondere betekenis hebben in het leven van Willem Elsschot of in zijn boek Het Dwaallicht.

café Quinten Metsijs1. Een eerste stop vond plaats aan het café Quinten Matsijs: Quinten Matsijs is de oudste herberg van de stad en ligt dan ook in de historische binnenstad, Moriaanstraat 17. Het pand gaat terug tot 1565 toen het nog huize ‘t Gulick heette. Na meer dan 430 jaar is het nog altijd een café waar de kraan loopt en de tijd stilstaat (ref. Jos Vandeloo). De "Quinten" was ook het stamcafé van o.a. Willem Elsschot en Paul van Ostaijen. Elsschot gooide er regelmatig 'een tonnetje', een oud caféspel waarbij men schijven in een plank met gleuven moet gooien. De "Ton" staat nog steeds in het café. Aan de muur hangt ook nog een gedicht dat Jos Vandeloo opdroeg aan zijn vriend Elsschot.

 

muurschildering

 

2. Op weg naar de volgende halte stopten wij even bij een muurschildering gerealiseerd door Dick Matena. Sinds 2008 prijkt Willem Elsschot op een muur van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. De tekening is een beeld uit de roman Kaas en toont Laarmans, W.E.'s alter ego, wandelend op de Grote Markt.

 

3. Wij stopten een derde maal op de hoek van de Melkmarkt en de Sint-Pietersstraat. In een steen in de straat is de spreuk: "U schijnt de stad niet goed te kennen?" gegraveerd.

steen met spreuk

 

4. De volgende halte lag op de hoek van de Groenplaats en de Nationalestraat. In een steen op de grond konden wij de tekst: "Een vreemde stad," zegt Ali, "al de straten gelijken op elkander."

5. De gids leidde ons verder naar de Vrijdagmarkt: Het citaat aldaar luidde:"Voor ons mensen is de toekomst een gesloten boek".

 

 

binnenplaats museum6. Wij sprongen even binnen in het Plantin Moretusmuseum  alwaar wij de prachtige binnentuin bezochten. Alvast een uitnodiging om het hele museum te bezoeken. In afwachting daarvan geef ik hierna wat meer info over die binnenplaats.

De binnenplaats van het museum kreeg haar huidige vorm in 1639, het jaar waarin Balthasar I Moretus de verbouwingswerken voltooide.
Balthasar wilde de bouwtrant van zijn nieuwbouw laten aansluiten bij de oudere gedeelten van zijn woning. Hij koos voor de renaissancestijl in plaats van voor de barok, de heersende bouwstijl van de 17de eeuw. De typische renaissancestijl is in alle gevels herkenbaar: de overheersing van de horizontale lijnen en de kruisvormige vensters, het gebruik van baksteen, afgewisseld met stroken zandsteen en de arcades (galerij).
De huidige tuin werd aangelegd in 1992 naar een laat 16de -en vroeg 17de -eeuwse model. De dienst groenvoorziening van de stad Antwerpen nam hiervoor het initiatief. Het ontwerp is van tuinspecialist Walter De Backer. Plantijn moet de plantensoorten nog gekend hebben. Hij bezat tot ca. 1577 een eigen tuin in Berchem en was nauw bevriend met de grootste botanici van zijn tijd: Rembert Dodoens, Carolus Clusius en Mathias Lobelius.

7. Na dit ommetje leidde onze gids ons naar de Kloosterstraat nr. 16. Het citaat dat wij daar konden lezen was: "Dit is de straat," verklaar ik. "En hier is nummer vijftien. Hier zit het aardige meisje op jullie te wachten." In het boek Het Dwaallicht woonde Maria Van Dam zogezegd in het nummer 15 maar er bestaat geen nummer 15.

8.  Onze tocht ging verder naar de Sint-Andriesplaats; een leuk pleintje met een paar banken. Het citaat hier luidt: "Hier bij dat plantsoentje waar een paar banken staan, is het bureau dat het doel is van onze tocht." Inderdaad, in het gebouw op de hoek zijn in de gevel resten te vinden van een opschrift dat erop wijst dat daar vroeger een politiekantoor was gehuisvest.

9.  Wij komen dan in de Lange Ridderstraat bij het nummer 71 waar wij als opschrift vinden: "Woonde Maria van Dam hier dan toch?" In het boek bestaat het nummer 71 wel.

10.  Op de Sint-Jansvliet lezen wij: "Nu rest mij tenminste de illusie, terwijl toch een droom die werkelijkheid wordt, als water."

11. Uiteindelijk komen wij aan op 't Zand waar wij tot slot "Adieu, Adieu, I can no longer stay with you. I hang my harp on a weeping willow-tree and may the world go well with thee"

Om deze uitermate interessante wandeling af te sluiten gingen wij lunchen in het restaurant Fiskebar op de St. Marnixplaats. Wij genoten er van een heerlijke maaltijd en lieten een glaasje bubbels niet aan ons voorbijgaan. (Let op het bovenschrift bij de tweede foto)

 

 

groepsfotogroepsfoto

 

 

- augustus 2010: enkele leden gingen kijken naar de film The Last Station (regisseur Michael Hoffman en met Helen Mirren en Christopher Plummer als hoofdrolspelers. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jay Parini en handelt over het laatste jaar in het leven van Tolstoj. Met de lectuur van het boek Anna Karenina in het vooruitzicht leek deze film ons alvast een goede voorbereiding. Dat het alvast voor ons een mooie film was, was dan ook leuk meegenomen.

 

- 18, 19 en 20 juni 2010: Weekend Trittenheim (D)

 

- 20, 21 en 22 juni 2009: weekend St. Valéry-sur-Somme (F). Wij logeerden in het hotel La Colonne de Bronze. (http://www.hotel-baie-de-somme.fr/)Wij bezochten het Chinese kerkhof in Noyelles en de abdij en de tuinen van Valloires. Het weer zat mee en wij maakten een onvergetelijke wandeling in de mooie tuinen van de abdij. In Crotoy aten wij een zeevruchtenschotel die, naar onze normen, gigantische proporties had wat tot hilarische toestanden heeft geleid.

 

- 19 augustus 2008: bezoek aan L'Hôpital Notre Dame à la Rose in Lessines; wij hadden een Nederlandstalige gids en vonden het een heel geslaagd bezoek. Het museum is prachtig; het is bijna zo mooi als Les Hospices de Beaune. Voorafgaand aan dit bezoek hebben wij geluncht in het restaurant Le Tramasure, vlakbij het museum.

http://www.notredamealarose.com/nl/

 

- op 14 juni 2008 gingen wij, ter afsluiting van het leesjaar 2007-2008 een hele dag naar Heist-aan-Zee; nadat wij het nieuwe jaarprogramma hadden opgesteld en het voorbije jaar hadden geëvalueerd gingen wij lunchen in het restaurant A L'improviste.

 

- op 22 mei 2007 vond ons eindeseizoensetentje plaats, alweer in het restaurant De Pastorie in Zevergem. Het was ons het jaar ervoor zo goed bevallen dat wij er terugkeerden.

 

- op 15 juni 2006 gingen wij, ter afsluiting van het leesjaar 2005-2006 samen eten in het restaurant De Pastorie in Zevergem. Het werd eens te meer een leuke avond.

- 18 februari 2005: wij gingen samen kijken naar de theaterbewerking van het boek "Gloed" van Sandor Maraï door theater Malpertuis. Het stuk werd vertolkt door een uitgelezen cast - Bob De Moor, Wim Van der Grijn en Tania Van der Sanden - en de regie was van Lucas Vandervost.

 

- 21 januari 2005: voor ons nieuwjaarsetentje gingen wij naar het restaurant Het Klaverblad, Antwerpsesteenweg 963 te Oostakker.

 

- 15 oktober 2004: Bezoek aan het federaal Parlement.

 

 

HOME